Matematik

Brøker

12. september 2014 af Nakkerflækkerren (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan sætter jeg brøkstegn i disse slags brøker?

1) 3/3-3/5

2) x/4+y/6

3) x+3/4+2x/7

4) 2x-4/5-3x+4x-2/4x-3

/ er en brøkstreg


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Forlæng brøkerne til deres fælles nævner.

I 4) mangler der sikkert nogle parenteser: (2x-4)/(5-3x) + (4x-2)/(4x-3)


Svar #2
12. september 2014 af Nakkerflækkerren (Slettet)

Synes at det er lidt forvirende med bogstaver hvordan gør man?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Som nævnt forlænger man brøkerne til deres fælles nævner. Som fællesnævner kan man altid benytte produktet af brøkernes nævnere.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2014 af mathon

4) 

          \frac{(2x-4)}{(5-3x)}+\frac{(4x-2)}{(4x-3)}\; \; \; \; \; \; \; x\notin \{\tfrac{3}{4},\tfrac{5}{3}\}

fællesnævner (5-3x)(4x-3)

      forlængning:
                               \frac{(2x-4)(4x-3)}{(5-3x)(4x-3)}+\frac{(4x-2)(5-3x)}{(5-3x)(4x-3)}=\frac{20x-12x^2-10+6x}{(5-3x)(4x-3)}=\frac{-12x^2+26x-10}{(5-3x)(4x-3)}
                               


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2014 af mathon

                               \frac{2(-6x^2+13x-5)}{(5-3x)(4x-3)}=\frac{2(2x-1)(5-3x)}{(5-3x)(4x-3)}=\frac{4x-2}{4x-3}


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.