Matematik

2. Ordens implicit differentiation

13. september 2014 af Gandhara (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej allesammen!

Jeg kan ikke rigtig finde den 2. afledede af følgende implicitte funktion:

y3x+y+7x4=4

Jeg har differentieret den 1 gang, og har fået:

3y2y'x+y3+y'+28x3=0

Men jeg kan simpelthen ikke foretage den 2. differentiering. Er der en der kan hjælpe mig med det?

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2014 af mathon

        (y3x + y + 7x4) ' = 0

                3y2·y'·x + y3 + y' + 28x3 = 0

        (3y2·y'·x + y3 + y' + 28x3) ' = 0

                6y·y'·y'·x + 3y2·y''·x + 3y2·y'  +  3y2·y'  +  y''  +  84x2 = 0


Skriv et svar til: 2. Ordens implicit differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.