Matematik

Euler og andre spørgsmål

13. september 2014 af number (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

\frac{e^7^+^3^i}{-1+i}

Hvis man skal finde den polære form for den overstående ligning, er der 2 måder 1: at skrive tælleren i rektangulær form også beregne. 2: at skrive nævneren og tælleren i polær form også beregne. Men jeg har opdaget at de giver 2 vidt forskellige resultater, burde begge metoder ikke give det samme??

I Eulers formel har vi at går fra fx med funktionen sin(3t)cos(t) 

ved sidste trin 1/2 (e^i4t .... osv)

giver sin(4t)/2 + sin(2t)/2

Hvordan kan det være begge bliver til sinus?

Hvornår er begge cosinus? og kan det i nogle tilfælde være en af hver?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2014 af peter lind

Det er meget uklart, hvad du har gjort. Det nemmest er at omregne nævneren til polær form. Tælleren er allerede på polær form.


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Uanset hvilken metode, du benytter, vil resultatet blive det samme. Hvis du får forskellige resultater, må det skyldes en eller flere fejl undervejs. Det nemmeste er at gå frem, som beskrevet i #1.


Svar #3
13. september 2014 af number (Slettet)

Det jeg mener er 

sin(3t)cos(t)

Hvis man kører den overstående funktion igennem eulers formel vil man ende med sin(4)/2 + sin(4)/2

Er dette stamfunktionen? og har man beregnet stamfunktion når man integere det endelige udtryk?

Og hvorfor bliver cos(t) lige pludselig til sinus? Er det altid sinus man ender med? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er noget underligt rod. Hvad har det at finde stamfunktion til en funktion at gøre med at omregne et komplekst tal til polær form?

Hvad mener du men at køre sin(3t)cos(t) gennem Eulers formel ? Og hvor kommer sin(4)/2 fra ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2014 af peter lind

Jeg aner ikke hvad du faktisk har gjort. Hvis du vil have kommentarer til det må du komme med en ordentlig forklaring

Du skal

Omskrive -1+i til polær form. Det vil nok være lettere for dig hvis du afsætter punktet i et koordinatsystem

Divider resultat op i tælleren. Der skal kun bruges regneregler, der også gælder for reelle tal.

Hvis du så af en eller anden grund vil have resultatet på rektangulær form kan du så gøre det bagefter


Svar #6
13. september 2014 af number (Slettet)

nåh beklager, skulle havde sagt det er et spørgsmål for sig. Det er et eksempel fra min bog, ville bare forstå princippet i eulers formel, det har intet med polær og rektangulær at gøre


Svar #7
13. september 2014 af number (Slettet)

så eksemplet vedhæftet

Vedhæftet fil:euler eksempel.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Eulers formel siger, at for et reelt tal t er

      eit = cos(t) + i·sin(t) .

Det komplekse tal eit ligger på enhedscirklen i den komplekse talplan med retningstallet (argumentet) t .


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Der benytter man, at

      sin(w) = (eiw - e-iw) / (2i)   og    cos(w) = (eiw + e-iw) / 2 .

Hvad forstår du ikke i det vedlagte?


Svar #10
14. september 2014 af number (Slettet)

At inden vi integere er vores brøk ligepludselige sin(4t)/2 og sin(2t)/2   en af dem burde være cos? eller retter sagt den til højre?


Brugbart svar (1)

Svar #11
14. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Begge brøker er jo skrevet på formen    sin(w) = (eiw - e-iw) / (2i)  , se #9.


Svar #12
14. september 2014 af number (Slettet)

Og hvornår har vi stamfunktionen : sin(4t)/2 og sin(2t)/2    ?

Og når den er integreret så har vi beregnet den?


Brugbart svar (1)

Svar #13
14. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Hvad mener du med "hvornår"?

Opgaven er åbenbart at beregne en stamfunktion til sin(3t)·cos(t) og man benytter så den omskrivning

        sin(3t)·cos(t) = (sin(4t) + sin(2t))/2

Derefter er det let at beregne stamfunktionerne, da

        ∫ sin(at) dt = (1/a) · ∫ sin(at) d(at) = -(1/a)·cos(at) + k , a ≠ 0 .


Skriv et svar til: Euler og andre spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.