Matematik

Brøk

13. september 2014 af Chelsea2899 (Slettet) - Niveau: C-niveau

HVordan regner jeg en opgave som denne ud?

\frac{3}{x}-\frac{3}5{}


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Forlæng brøkerne til deres fællesnævner 5x .


Svar #2
13. september 2014 af Chelsea2899 (Slettet)

Kan du prøve at uddybe?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man adderer to brøker ved at forlænge dem til deres fællesnævner

      \frac{a}{b}+\frac{c}{d}=\frac{a\cdot d}{b\cdot d}+\frac{c\cdot b}{d\cdot b}=\frac{ad+bc}{bd}


Svar #4
13. september 2014 af Chelsea2899 (Slettet)

Så stykket bliver?

\frac{15}{5x} - \frac{3x}{5x}


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt. Der kan man så sætte de to tællere på fælles brøkstreg, da nævnerne nu er ens.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#4

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

\frac{15-3x}{5x}


Skriv et svar til: Brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.