Matematik

Svært

14. september 2014 af tjobenhaf (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har siddet og arbejdet med stykkerne, men kan ikke komme frem til et reelt facit! Er der ikke nogen som vil hjælpe med at regne det ud for mig? Altså jeg forstår godt princippet med at finde en fællesnævner men synes ikke at det fungerer for mig.

\frac{x+3}{4}+\frac{2x}{7}

\frac{x-2}{x+3}-\frac{x}{2x}

\frac{2x-4}{5-3x}+\frac{4x-2}{4x-3}


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Jeg viser dig første opgave:

\frac{x+3}{4} + \frac{2x}{7} = \frac{7x+21}{28} + \frac{8x}{28} = \frac{15x+21}{28} = \frac{15x}{28} + \frac{3}{4}


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man forlænger hver brøk til brøkernes fællesnævner.

I den første opgave er fællesnævneren 4·7 = 28 . Man har så

        \frac{x+3}{4}+\frac{2x}{7}=\frac{(x+3)\cdot 7}{4\cdot 7}+\frac{2x\cdot 4}{7\cdot 4}= \frac{7x+21+8x}{28}=\frac{15x+21}{28}=\frac{3\cdot (5x+7)}{28}


Skriv et svar til: Svært

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.