Matematik

isolering af d

15. september 2014 af Mathias2000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med at isolere d(bemærk lille d)? eller evt henvise mig til en hjemmeside der kan hjælpe mig?

1 = π/64(D4-d4)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Er det

        1 = (π/64) · (D4 - d4)

eller

        1 = π / (64·(D4 - d4))   ?


Svar #2
15. september 2014 af Mathias2000 (Slettet)

     1 = (π/64) · (D4 - d4)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så er

        D4 - d4 = 64/π

og dermed

        d4 = D4 - 64/π .

d findes så ved at uddrage den 4. rod på hver side:

        d = [ D4 - 64/π ]1/4 .


Svar #4
15. september 2014 af Mathias2000 (Slettet)

Hvad så med det 1 tal på den ene side af lighedstegnet? forsvinder det bare?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det blev jo ganget med 64/π .


Svar #6
15. september 2014 af Mathias2000 (Slettet)

okay tak


Skriv et svar til: isolering af d

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.