Matematik

Hjælp med at reducer/løse ligning :) 2 opgaver?

18. september 2014 af vkvsvs (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle som kan hjælpe med at reducer udtrykket på: (a+b)^2-a(a+2b)
og hjælpe med ligningen: 3(2x-1)=4x-9

Er lidt lost, så gør ik noget hvis det bliver sagt lidt pædagogisk :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2014 af hesch (Slettet)

(a+b)^2-a(a+2b) = (a+b)*(a+b)-a(a+2b) = a*a+a*b+a*b+b*b - a*a-2*a*b    

Tæl antal a*a, a*b, b*b  og reducer.

-----------------------------------------------

3(2x-1)=4x-9       ( gang ind i parantes, som vist ovenfor )


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. september 2014 af mette48 (Slettet)

 (a+b)^2-a(a+2b) =

a2+b2+2ab -(a2+2ab) =

a2+b2+2ab-a2-2ab =

b2

3(2x-1)=4x-9               gang ind i parenteserne

6x-3=4x-9                   træk 4x fra på begge sider

                                  læg 3 til på begge sider

                                  del med tallet foran x


Svar #3
18. september 2014 af vkvsvs (Slettet)

Giver den første opgave så b^2 og den sidste -3? mange tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2014 af mette48 (Slettet)

Lav selv prøve i den anden ved at indsætte -3 i stedet for x og udregne de to sider hver for sig


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2014 af hesch (Slettet)

#3:   Første er opgave er jo fuldt ud gennemregnet i #2.   ( En til dig, mette48 ).

I sidste opgave indsætter du x = -3  i ligningen, og ser om den stemmer.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2014 af hesch (Slettet)

#5 ( fortsat )

3(2x-1)=4x-9  , x = -3

Ved indsættelse, skal du finde:

-21 = -21      ( stemmer )


Skriv et svar til: Hjælp med at reducer/løse ligning :) 2 opgaver?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.