Matematik

Hjælp til opgave med halveringstid

18. september 2014 af Nissermanhi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Et bestemt radioaktivt stof har en halveringstid på 30,17. I en model kan mængden af tilbageværende stof som funktion af tiden beskrives ved

N(t) = 17,5 * at

Hvor N(t) er mængden af tilbageværende stof (målt i gram) til tidspunktet (målt i år)

Bestem konstanten a for det pågældende stof.

Kan nogen evt. give mig noget inspiration til hvordan jeg kan løse denne opgave?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2014 af mathon

… en halveringstid på 30,17 år?


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2014 af mathon

Generelt
                          f(t) = b · at

                          f(t+T1/2) = b · at+T1/2 = b · at · aT1/2 = (1/2)·f(t)
                                                             f(t) · aT1/2 = (1/2)·f(t)

                                                             aT1/2 = (1/2)

                                                             a = (1/2)1/T1/2

                                                            
           

                         


Skriv et svar til: Hjælp til opgave med halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.