Matematik

Bestem T_2 fordoblingskonstanten, hhv. T_(1/2) halveringskonstanten, i hvert af følgende tilfælde:

19. september 2014 af mimicadaawe (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe med de her to ?

f_4(x)= (3/7)*2^(x/3)

og

f_5(x)= (2/3)*e^xIn4


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2014 af mathon

                           f_4(x)=\frac{3}{7 }\cdot 2^{\frac{x}{{\color{Red} \mathbf{3}}}}             fordoblingstiden er 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2014 af mathon

                    f_5(x)=\frac{2}{3 }\cdot \left (e^\ln(4) \right )^x=\frac{2}{3 }\cdot4^x=\frac{2}{3 }\cdot2^{2x}=\frac{2}{3 }\cdot2^\frac{x}{ \frac{1}{2}}


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2014 af mathon

generelt for en voksende eksponentiel funktion   dvs  a > 1:
 
                               f(x)=b\cdot a^x=b\cdot 2^{\frac{x}{{\color{Red} \mathbf{X_2}}}}
hvor {\color{Red} \mathbf{x_2}} er fordoblingskonstanten


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2014 af mathon

detaljer

                       y(x)=b\cdot a^{x}

                       y(x+X_2)=b\cdot a^{x+X_2}=\left (b\cdot a^{x} \right )\cdot a^{X_2}=y(x)\cdot a^{X_2}=2\cdot y(x)

                                           a^{X_2}=2

                                           a=2^{\frac{1}{X_2}}


                      y(x)=b\cdot 2^{\frac{x}{{\color{Red} \mathbf{X_2}}}}


Svar #5
19. september 2014 af mimicadaawe (Slettet)

Hej Mathon! tak for hjælpen, hvordan fandt du ud af at fordoblingstiden er 3?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2014 af mathon

genlæs #4

       alternativt
                                X_2=\frac{\log(2)}{\log(a)}


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2014 af mathon

…som så giver
                           f_4(x)= \frac{3}{7}\cdot \left (2^{\frac{1}{3}} \right )^x

                           X_2=\frac{\log(2)}{\log(2^{\frac{1}{3}})}=\frac{\log(2)}{\frac{1}{3}\cdot \log(2)}=\frac{1}{\frac{1}{3}}=3

.

                           f_5(x)= \frac{2}{3}\cdot \left (e^{\ln(4)} \right )^x=\frac{2}{3}\cdot4^x

                           X_2=\frac{\log(2)}{\log(4)}=\frac{\log(2)}{\log(2^2)}=\frac{\log(2)}{2\cdot \log(2)}=\frac{1}{2}


Skriv et svar til: Bestem T_2 fordoblingskonstanten, hhv. T_(1/2) halveringskonstanten, i hvert af følgende tilfælde:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.