Matematik

Lidt blandet matematik

23. september 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 1

f(x)=x2-4√x

Bestem f '(x).
Tegn grafen for f og benyt f '(x) til at argumentere for dens forløb.

x2 bliver til 2*x2-1=2x

4√x bliver til 4*1:2√x=2√x

f'(x)=2x-2√x=0

x=1

f'(x) er voksende i 1 og opefter

[1,∞[

Opgave 2

For en bestemt bil gælder der, at bilens bevægelsesenergi, også kaldet kinetisk energi, kan beregnes ved hjælp af formlen

E=0,65*v2

Med hvor mange procent skal bilens fart øges, hvis den skal have fordoblet den kinetiske energi?

Min løsning

(1+p)2=2

√(1+p)2=√2

p=√2-1

p=0,41

Farten skal øges med 41%

Opgave 3

Hvad er sandsynligheden for at 3 svin får sygdommen i denne besætning

En svineejer har 5 svin. Risikoen hos det enkelte svin for sygdommen er 10%

Succes:10%=1/10

Fiasko:90%=9/10

n=5(da vi har 5 svin)

k=3(da 3 svin skal være syge)

K(5,3)*1/103*(1-1/10)5-3=0.0081

Det er især opgave 1, som jeg slet ikke kan få til at passe sammen. Har virkelig på fornemmelsen, at det er forkert med den.

Tak, god aften


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1. Hvad mener du med "x=1"? Du har ikke differentieret funktionen korrekt.

Lav en ordentlig fortegnsundersøgelse for f '(x) for x > 0 . Løs ligningen f '(x) = 0 .

        f(x) = x2 - 4·√x   ⇒  f '(x) = 2x - 2/√x

f '(x)     ---       -            0               +
-----------|------------------|----------------------->
x           0                    1

Funktionen er aftagende i ]0;1[ og voksende i ]1;∞[ og har globalt minimum for x = 1.


Skriv et svar til: Lidt blandet matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.