Matematik

bestem f(2)

24. september 2014 af heartgaza (Slettet) - Niveau: A-niveau

en liniær funktion er givet ved F(x) = 3x-7

bestem F(2) og løs ligningen : F(x) = 17

nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man beregner f(2) ved at indsætte x = 2 i forskriften for f(x).

Dernæst løses ligningen   f(x) = 17 , dvs

        3x - 7 = 17 .

Lad være med at kalde funktionen F(x), hvis den faktisk hedder f(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2014 af PeterValberg

F(2) = 3·2 - 7 = …

F(x) = 17
3x - 7 = 17     læg 7 til på begge sider og dividér med 3 på begge sider

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2014 af LeonhardEuler

#0   f(x) ≠ F(x)   

Hvis   f(x) = 2x -7

så bestemmes f(2) = 3•2 -7     og   der løses f(x) = 17 ⇔  3x - 7 = 17


Svar #4
24. september 2014 af heartgaza (Slettet)

tusind tak for svarende.. de var allesammen brugbare (Y)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det kan du jo så tilkendegive ved at trykke på knapperne "Brugbart svar", hvor du syntes, at svaret var brugbart.


Skriv et svar til: bestem f(2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.