Matematik

Eksponentiel funktion

24. september 2014 af Searchmath (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej

Hvordan går man fra grundtallet a til e i en eksponentiel funktion?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2014 af PeterValberg

f(x)=b\cdot a^x=b\cdot e^{-kx}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2014 af Soeffi

Benyt

a^{x}=e^{ln(a^{x})}


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2014 af PeterValberg

(#2) deraf følger:

a^x=e^{\ln(a^x)}=e^{x\cdot\ln(a)}=e^{\ln(a)\cdot x}

PS: jeg fik vist et minus med i #1 ved en fejl

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.