Matematik

matematik - differentialregning

25. september 2014 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

nogen der kan hjælpe med denne opgave... det er ikke alle opgaverne - se den vedhæftede fil

Vedhæftet fil: Øvelse 4.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2014 af mathon

øvelse 4:  

        f(x)=x\cdot \sqrt{x} \; \; \; \; \; \; \; x\geq

       f_3{ }'(x)=1\cdot \sqrt{x}+x\cdot \frac{1}{2\sqrt{x}}=\sqrt{x}+\frac{x\sqrt{x}}{2x}=\left (1+\frac{1}{2} \right )\sqrt{x}=\frac{3}{2}\sqrt{x}\; \; \; \; \; \; \; x> 0
                       


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig tilsyneladende om at differentiere funktionen

        f3(x) = (2·(√x) + x) · √x

Benyt reglen for differentiation af et produkt

        f3 '(x) = (2·(√x) + x)' · √x + (2·(√x) + x) · (√x)'

                 = ...

eller benyt, at

        f3(x) = 2·x + x3/2 .

En anden opgave drejer sig om at differentiere funktionen

        f3(x) = x · √x = x3/2

Benyt     (xn)' = n · xn-1 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2014 af mathon

opgave 1:

                                 
                  f_3{ }'(x)=2+\frac{3}{2}\sqrt{x}\; \; \; \; \; \; \; x> 0


Skriv et svar til: matematik - differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.