Matematik

Benyt f'(x) til at argumentere for forløbet af grafen f

26. september 2014 af anonym122 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey! jeg har brug for hjælp til denne opgave, og håber der er nogle der vil hjælpe.

f(x)=x^2ln(x)-3x-1

b) benyt f'(x) til at argumentere for forløbet af grafen f. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2014 af mathon

       f '(x) = 2x·ln(x) + x2 ·(1/x)  - 3  =   2x·ln(x) + x  - 3  =  x·(2·ln(x) +1) - 3       x > 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2014 af LeonhardEuler

Lav en monotoniundersøgelse

Bemærk at funktionen kun er defineret for Dm(f) = [0,∞[


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2014 af peter lind

Der gælder

f'(x) > 0 => funktionen er voksende

f'(x)  => f(x) er aftagende

f'(x) = 0 => f(x) har vandret tangent evt. lokal maksimum eller minimum


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er     Dm(f) = ]0,∞[ , da der skal gælde x > 0 .


Svar #5
26. september 2014 af anonym122 (Slettet)

da f(x) skærer x-aksen ved 3, vil det så sige at:

f'(x)=2x/x-3 

f'(3)=(2*3)/3-3=3 

derved er f(x) voksende?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvad er det, du laver her? Hvor kommer dit udtryk for f '(x) fra?


Svar #7
26. september 2014 af anonym122 (Slettet)

f(x)=x^2 ln(x)-3x-1

f'(x)=2x*1/x-3 = 2x/x-3


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er ikke korrekt. Benyt reglen for differentiation af et produkt. Funktionen blev differentieret for dig i #1.


Svar #9
26. september 2014 af anonym122 (Slettet)

nårh..

så f'(3)=3*(2*ln(3)+1)-3=6,59

derfor er f(x) voksende


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Start med at løse ligningen f '(x) = 0 .


Svar #11
26. september 2014 af anonym122 (Slettet)

f'(1,57)=0


Skriv et svar til: Benyt f'(x) til at argumentere for forløbet af grafen f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.