Matematik

Sandsynlighedsregning i et spil

28. september 2014 af Koburg58 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Er i tvivl om følgende er rigtigt

Hvis man står på det tredje felt i et spil, og der et spørgsmål på det sjette felt, det tiende felt og det trettende, dvs. man skal slå enten 3, 7 eller 10 med terningerne, for at lande på spørgsmål.
Hvad er sandsynligheden for at lande på et spørgsmål i næste kast, med de to terninger?

For at slå 3

P(3)=\left (\frac{1}{6}\cdot \frac{1}{6} \right )+\left (\frac{1}{6}\cdot \frac{1}{6} \right )=\frac{1}{36}+\frac{1}{36}=\frac{1}{72}=0,01389 = 1,389 procent

Er det rigtigt og hvordan regner jeg de andre (at slå enten 7 eller 10 med terningerne)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2014 af kieslich (Slettet)

\frac{1}{36} + \frac{1}{36} = \frac{2}{36} = \frac{1}{18}


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2014 af kieslich (Slettet)

det nemmeste er at tælle: der er 36 forskellige slag med to terninger (vi kan se forskel på dem)

måder at slå 3 på: 1 2  og 2 1   altså 2    så P(3) = 2/36

måder at slå 7 på 1 6, 2 5, 3 4, 4 3, 5 2, 6 1   6 måder    P(7) = 6/36


Svar #3
28. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#1

Når ja det rigtigt.

#2

Er det her så rigtigt

P(3)=\left (\frac{1}{6}\cdot \frac{1}{6} \right )+\left (\frac{1}{6}\cdot \frac{1}{6} \right )=\frac{1}{36}+\frac{1}{36}=\frac{1}{18}=0,05556 = 5,556 procent

P(7)=\left (\frac{1}{6}\cdot \frac{1}{6} \right )+\left (\frac{1}{6}\cdot \frac{1}{6} \right )... 6 gange=\frac{6}{36}=\frac{1}{6}=0,1667=16,67 procent

P(10)=\left (\frac{1}{6}\cdot \frac{1}{6} \right )+\left (\frac{1}{6}\cdot \frac{1}{6} \right )+\left (\frac{1}{6}\cdot \frac{1}{6} \right )=\frac{1}{12}=0,0833..=8,33procent

Konklusion

P(3)+P(7)+P(10)=\frac{1}{18}+\frac{1}{6}+\frac{1}{12}=\frac{2}{36}+\frac{6}{36}+\frac{3}{36}=\frac{11}{36}=0,305


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2014 af kieslich (Slettet)

Jeg ville hellere regne i antal måder, men ja det er rigtigt


Svar #5
28. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#4

Tak for bekræftelse


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning i et spil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.