Matematik

To funktioner f og g er givet ved

28. september 2014 af klaraf (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har disse to opgaver jeg ikke kan finde ud ad.

1. To funktioner f og er givet ved 

f(x)=4x+5 og g(x)=-2x+12

Bestem f(6), og løs ligningen g(x)=18

2. Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem graferne for de to funktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2014 af SuneChr

1)   f (6)  findes ved at indsætte x = 6  i f (x)
     g (x) = 18 findes ved at løse    - 2x + 12 = 18
2)   skæringspunktets x-værdi  findes ved at løse   f (x) = g (x)
      y findes dernæst ved at x indsættes i  f eller g


Skriv et svar til: To funktioner f og g er givet ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.