Matematik

vektorer tegning

02. oktober 2014 af saganah (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan vil den her tegning se ud??


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvilket af de mange spørgsmål har du i tankerne? Er det 4012 c) ?

Indtegn vektoren OA og dens tværvektor OA^ og indtegn vektoren v ud fra punktet O. Indtegn derefter projektionerne v1 og v2 .


Svar #2
02. oktober 2014 af saganah (Slettet)

jaa det er den


Svar #3
02. oktober 2014 af saganah (Slettet)

okaa taak :)


Svar #4
02. oktober 2014 af saganah (Slettet)

men er tvivl om opgave d


Svar #5
02. oktober 2014 af saganah (Slettet)

hvilken to vektorer er det?? ved godt den ene er v=(0,10) men hvad er så v_1??

er det projektionen af v_1 som jeg fik til at være (4,8/6,4)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2014 af mathon

      Vinklen kan vel måles på tegningen.

      v1 er en projektionsvektor


Svar #7
02. oktober 2014 af saganah (Slettet)

Kan man regne vinklen ud, uden at kigge på tegningen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det kan man. Vinklen mellem v og v1 er den spidse vinkel mellem v og OA. Man har da

        v1 = vOA = (vOA/|OA|) OA/|OA| ,

og vinklen φ mellem v og v1 er givet ved

        cos(φ) = (vv1) / (|v||v1|)

                    = |v1| / |v|


Svar #9
02. oktober 2014 af saganah (Slettet)

så min v_1 er (4,8/6,4)


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Man har     OA = [6 ; 8] , og v = [0 ; 10] , så |OA| = |v| = 10 . Dermed er

       v1 = vOA = (vOA/|OA|) OA/|OA| = (80/10) [0,6 ; 0,8] = [4,8 ; 6,4] ,

og

        cos(φ) = |v1| / |v| = 0,8 .


Svar #11
02. oktober 2014 af saganah (Slettet)

svaret skal være 36,87


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det passer jo også fint med, at cos(φ) = 0,8 , hvis det er vinklens gradtal, du angiver. Så er

        φ = cos-1(0,8) .


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. oktober 2014 af mathon

    prøv
             \varphi =\cos^{-1}(0,8)


Svar #14
02. oktober 2014 af saganah (Slettet)

det er rigtigt :) har lige regnet det ud 

taaak for hjælpen


Skriv et svar til: vektorer tegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.