Matematik

Hastighed - hjælp

02. oktober 2014 af sofie234 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Håber der er nogle der kan hjælpe med denne opgave.

Emil er på vandretur og holder en gennemsnitshastighed på 6,5 km/t.
Hvor langt kan han komme på 1/2 time?
2 timer? 3,5 timer?

På forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2014 af mathon

    strækning  =   fart  gange  tid


Svar #2
02. oktober 2014 af sofie234 (Slettet)

 6,5*1/2=3,25≈3 1/4 timer

Er det sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2014 af mathon

    s=\left ( 6,5 \; \frac{km}{t} \right )\cdot \left ( \frac{1}{2}\; t \right )=3\tfrac{1}{4}\; km


Svar #4
02. oktober 2014 af sofie234 (Slettet)

Nårh ja det er rigtig nok. 1000 tak!


Svar #5
02. oktober 2014 af sofie234 (Slettet)

Vil du også lige hjælpe med denne?
 

Betina skal cykle 11 km.
Hvor lang tid tager turen, når hun kører 16 km/t?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2014 af PeterValberg

#5 bestem hvor lang tid (i minutter), det tager Betina at cykle 1 km ved en hastighed på 16 km/t
     multiplicér dette delresultat med 11 km

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Se videre i den nye tråd du oprettede

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1524215


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. oktober 2014 af PeterValberg

#5 du har det samme spørgsmål "kørende" i denne tråd [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hastighed - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.