Matematik

Ligning med to ubekendte

04. oktober 2014 af selz1992 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Min lærer har problemer med at forklare noget, så eleverne vil forstå det, men jeg ved ikke hvordan jeg skal løse denne opgave? Jeg kender svaret men det er ikke nok, da jeg ikke forstår hvad man skal udregne eller hvordan?:

På en stor parkeringsplads er alle 240 pladser optaget. Antallet af personbiler er 30 mere end det dobbelte antal lastbiler på pladsen. Hvor mange biler af hver slags er der parkeret?

Svaret: 70 lastbiler og 170 personbiler - hvordan regner man frem til dettr svar? Jeg ved at man skal bruge noget med ligning med to ubekendte.

Hjælp venligst


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2014 af mathon

                     antal lastbiler         antal personbiler         antal biler i alt
                             x                          2x + 30                        240

      ligning:
                               x\; \; +\; \; (2x+30)\; \; =\; \; 240 


Svar #2
04. oktober 2014 af selz1992 (Slettet)

Men hvordan skal regne det videre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2014 af peter lind

Ophæv parentesen og flyt de 30 over på højre side


Svar #4
04. oktober 2014 af selz1992 (Slettet)

Det her er sådan som jeg løser ligningen:

x + (2x + 30) = 240

2x2 + 30x = 240

Herfra går jeg i stå.

Eller

x + (2x + 30) = 240

x + 2x = 210

Hvad er det så ?

 3x = 210


Svar #5
04. oktober 2014 af selz1992 (Slettet)

Tak for hjælpen, har klaret den :)


Skriv et svar til: Ligning med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.