Matematik

Hvordan løser man dette?

06. oktober 2014 af superklump (Slettet) - Niveau: C-niveau

Find tallene x og y når det er givet at x/y = 5/7 og 5y-6x = 30


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2014 af LeonhardEuler

Isoler x eller y i den ene ligning og substituer det i den anden ligning.


Svar #2
06. oktober 2014 af superklump (Slettet)

Undskyld men jeg forstår ikke kan du specificere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

\frac{x}{y}=\frac{5}{7}\Leftrightarrow7x=5y


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. oktober 2014 af SuneChr

Man har
x/y = 5/7   og dermed
5y = 7x  som kan indsættes i den anden ligning.


Svar #5
06. oktober 2014 af superklump (Slettet)

Mange tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#4:  Netop, man ganger over kors, hedder det.


Skriv et svar til: Hvordan løser man dette?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.