Matematik

Uligheder & andengradsligninger spørgsmål :)

06. oktober 2014 af Jickjack (Slettet) - Niveau: A-niveau

Halløj derude!

Jeg har 2 hurtige spørgsmål;

Jeg skal udregne denne andengradsligning
5x^2+9x=2
Jeg ved hvad a og b er, men hvad er c? er det bare 1? eller er jeg forkert på den :(

Og nr 2 er hvordan jeg udregner denne ulighed:
13<-3x+7<22

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2014 af LeonhardEuler

1) Hvis du omformer den, så vil  -2 svare til c konstanten.

                 5x2 + 9x = 2    ⇔   5x2 + 9x - 2 = 0

2) En ulighed løses ligesom en ligning. Bemærk hvis du dividere med et negativt tal, så skal ulighedstegnene skal vendes om.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2014 af peter lind

1) 5x2+9x= 2  <=> 5x2+9x-2= 0

2)  Træk 7 fra i alle led

  Divider med -3. Husk at når du dividerer med et negativt tal skal ulighedstegnet vendes


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2014 af SuneChr

1)      Flyt højresiden over på venstresiden, så højresiden er lig med 0.
      Da kan c aflæses derefter.
2)   Løs          13 < - 3x + 7    ∧     - 3x + 7 < 22


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

Vendes ulighedstegn(ne) også, hvis man mulitplicere med et negativt tal ?


Svar #5
06. oktober 2014 af Jickjack (Slettet)

Ahh okay , tak for hjælpen alle..

Glad for i orker :-)

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. oktober 2014 af LeonhardEuler

#4

Ja, ulighedstegnene vendes også ved multiplikation af negative tal.     a > b ⇔ a•c < b•c      , hvor c < 0

#5: Husk at det staves med et stort "I" :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

#6

Tak for tilbagemeldingen :)


Skriv et svar til: Uligheder & andengradsligninger spørgsmål :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.