Fysik

Fysik hjælp

07. oktober 2014 af Elev1097 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har et spm jeg ikke er helt med på. 
jeg skal finde formel, udregning og self. et svar. 
håber der er nogle som kan hjælpe. 
 

På en planet Caasi skal et fartøj lande. Caasi har en glycerine og en tyngdeacceleration på 4,15 m/s2. 
- Hvis fartøjet flyder med 25,0% af dens volume under vand på jorden, hvor stor en del af dens volume vil så være under glycerinehavet på caasi? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2014 af peter lind

tyngdekraften på  fartøjet er m*g=ρV*g hvor ρ er massefylden. Fartøjet fortrænger lige så meget vand som den vejer, så tyngdekraften kan også findes som m*g =  ρvand*0,25*V*g. Heraf kan du finde massefylden af fartøjet.

Brug samme argument på Caasi med massefylden erstattet af glycerine


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2014 af mathon

 samt
                        \frac{V_{under}}{V}=\frac{\rho _{legeme}}{\varrho _{vand}}     hvoraf \rho _{legeme} kan beregnes


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2014 af mathon

så du i næste omgang har

                       \frac{V_{under}}{V}=\frac{\rho _{legeme}}{\varrho _{glycerin}}


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2014 af mathon

\rho _{glycerin}=1261,3\; \frac{kg}{m^3}


Svar #5
07. oktober 2014 af Elev1097 (Slettet)

Tusind tak :) 


Skriv et svar til: Fysik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.