Matematik

Kvadratet ABCD - vektorer opgave

07. oktober 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har vedhæftet en vektorer opgave, som jeg har svært ved. Håber der er nogle der kan hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at ABCD er et kvadrat. Punktet A har koordinatsættet (-1;1), og diagonalernes midtpunkt er M(2;3) .

Man har

       AB = DC og AD = BC .

Desuden har man AM = (1/2) AC , så

        OC = OA + AC = OA + 2·AM

og benyt så, at

        MB = -MD

og at en af vektorerne MB og MD er lig med tværvektoren AM^ .


Svar #2
07. oktober 2014 af Manu0407 (Slettet)

Okay, det skal lige siges jeg har været fraværende under modulerne omkring vektor regning, så jeg har virkelig behov for at få tingene skåret ud i pap. 

Og det her forstår jeg slet ikke noget af, for hvor kommer AM, OC, OA fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2014 af chri8053 (Slettet)

Slettet

Svar #4
07. oktober 2014 af Manu0407 (Slettet)

Aha, det er noget med stedvektor, så langt er jeg med 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja. Man finder så

         OB = OM ± AM^

og

        OD = OM ± (-AM^)


Svar #6
07. oktober 2014 af Manu0407 (Slettet)

Er dette blevet skrevet ordenligt op? 


Svar #7
07. oktober 2014 af Manu0407 (Slettet)

Er i tvivl om der skal være pil over AM ?
 


Svar #8
07. oktober 2014 af Manu0407 (Slettet)

Og kan ikke finde ud af om der skal stå (-1,2)+(3,2)+(-2,3)=(0,6) i steder for at sætte tallene over hinanden ligesom i en brøk? 


Svar #9
07. oktober 2014 af Manu0407 (Slettet)

Hov der står selvfølgelig (-1,1)+(3,2)+(-2,3)=(0,6)


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det ser rigtigt ud.


Svar #11
07. oktober 2014 af Manu0407 (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Kvadratet ABCD - vektorer opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.