Fysik

Ellære - bestem trådens diamater

09. oktober 2014 af nederentype (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber nogle kan hjælpe med en lille opgave i fysik som omhandler ellære. :) Opgaven lyder: 

En konstantantråd har et cirkulært tværsnit. Tråden er 3,5 meter lang. Resistansen bestemmes til 1,2 ohm. Bestem trådens diameter. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2014 af mathon

Du har
                                    R=\varrho \cdot \frac{L}{\frac{\pi}{4} \cdot d^2}
hvor d isoleres
                                    d=\sqrt{\frac{4\cdot \rho \cdot L}{\pi \cdot R}}

\rho_{konstantan} =0,49\; \frac{\Omega \cdot mm^2}{m}=0,49\cdot 10^{-6}\; \Omega \cdot m
                                   

             

                       


Skriv et svar til: Ellære - bestem trådens diamater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.