Matematik

fs10 - beregning af benzinforbrug

16. oktober 2014 af AnnaDD (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, håber I kan hjælpe med denne opgave.

Jeg skal beregne den årlige omkostning af bilens benzinforbrug. 

Jeg ved, at bilen kører 20.000 km om året, at prisen for benzinen er 10,50 kr. pr. liter og at antal kilometer pr. liter brændstof er 19,2. 

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. oktober 2014 af mathon

antal brugte liter    \frac{20.000\; km}{19,2\; \frac{km}{L}}= 1.041,67\; L

benzinudgift           \left (1.041,67 L \right )\cdot \left (10,50\; \frac{kr}{L} \right )=


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

Antal liter brugt om året: 

L = \frac{20000}{19,2} = 1041,6667 L

og dermed er den årlige omkostning 

kost = 1041,6667 L \cdot 10,50 \frac{kr.}{L} = 10937,5 kr.


Svar #3
16. oktober 2014 af AnnaDD (Slettet)

Tak for hjælpen! :-)


Skriv et svar til: fs10 - beregning af benzinforbrug

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.