Matematik

Beregn vinkel

17. oktober 2014 af Banff (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :-)

Er der en der kan hvad jeg gør galt i min beregning ?

Jeg har vedhæftet selve opgaven, og den beregning jeg har prøvet at lavet, som PDF-fil

Vedhæftet fil: Opg 52.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Mangler der ikke en eller anden oplysning? Momentet om O eller noget?


Svar #2
17. oktober 2014 af Banff (Slettet)

Selve opgaveteksten kommer her:

Determine the angle alpha which will maximize the moment Mo of the 200N force about the shaft axis at O. Also compute Mo


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Man maksimerer MO ved at lade kraften virke vinkelret på linjen fra O til enden af stangen. Vinklen mellem denne linje og vandret findes som

v = tan-1 ( (140 + 200*sin(30)) / (200*cos(30)))

θ findes så som

θ = 90 - (v - 30)


Svar #4
17. oktober 2014 af Banff (Slettet)

Jeg kan se i facitlisten at der står at vinklen er: 65,8 grader og at momentet Mo=59.2 Nm


Svar #5
18. oktober 2014 af Banff (Slettet)

# 3 

Hej

Det kniber mig stadig at få facitlistens resultat på 65,80, der mangler de 600 som jeg uniddelbart ikke kan se hvorfor de lægges til, er der en der vise mig det på en skitse ?

resume # 3 nedenunder

v = tan-1 ( (140 + 200*sin(30)) / (200*cos(30))) = 54,20

θ findes så som

θ = 90 - (54,20 - 30) = 5,820


Svar #6
18. oktober 2014 af Banff (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

θ = 90 - (54,2 - 30) = 90 - 54,2 + 30 = 65,8


Skriv et svar til: Beregn vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.