Matematik

Sandsynligheden for 6 rigtige og tillægstallet Lotto

17. oktober 2014 af Alcapon - Niveau: B-niveau
Hej derude

Er der nogle som kan hjælpe mig med at regne hvad sandsynligheden er for at ha de 6 vindertal og tillægstallet
Er det formlen for binomialfordeling jeg skal bruge eller hva?

Håber meget der er nogle som kan hjælpe :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2014 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2014 af Soeffi

I lotto udtages 7 vindertal og et tillægstal blandt 36 tal uden tilbagelægning. For 6 rigtige uden tillægstal har man: Mulige = K(36,7). Gunstige = K(7,6)·K(29,1), idet man skal vælge 6 ud af 7 vindertal og dernæst et tal blandt 29 ikke-vindertal. Hertil kommer tillægstallet: Det sidste af de 7 tal på lotto-kuponen kan nu ikke vælges frit mellem ikke-vindertallene, men skal være tillægstallet. Derfor bliver antal gunstige for 6 rigtige plus tillægstal = K(7,6) og dermed...

P = K(7,6)/K(36,7) = 7/8.347.680 = 8,386 E-7


Skriv et svar til: Sandsynligheden for 6 rigtige og tillægstallet Lotto

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.