Kemi

Opløsninger

17. oktober 2014 af Sofiemmh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal afgøre om nedenstående salte opløst i vand giver en sur, basisk eller neutral opløsning. Jeg skal bruge definitionerne for syrer og baser. 

NaNO3

CH3COONa

KCl

K2CO3

NH4Cl

NH4NO3

Hvordan finder man ud af hvilken opløsning det er??? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2014 af Soeffi

#0

NaNO3 = neutral

CH3COONa = basisk pga. CH3COO-

KCl = neutral

K2CO3 = basisk pga. CO32-

NH4Cl =  sur p.g.a. NH4+

NH4NO3 =  sur p.g.a. NH4+


Skriv et svar til: Opløsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.