Matematik

Jeg har virkelig brug for hjælp!

23. oktober 2014 af sofie234 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Jeg er igang med et par opgaver men jeg er stødt ind på en opgave, som jeg ikke rigtig kan finde ud af. (Eller måske er det noget jeg bilder mig ind i).

Først lige nogle facst omkring opgaven:
-Opggaven handler om rummet. Mere omkring Jorden, Mars og Månen.
Jordens diameter: 6 cm (på tegningen selvfølgelig)
Mars´ diameter: 3,2 cm
Månens diameter: 1,5 cm


Opgave 2
c)
Beskriv diamterens længde på en tegning af jorden, månen og mars, hvis målestoksforholdet er 1 : 400.000.000

Please hjælp mig, det vil betyde ekstrem meget!
-Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2014 af ztuema (Slettet)

Det betyder bare at en centimeter på din tegning er 400.000.000 centimeter i virkeligheden. Så hvis jorden har en diameter på 6 cm, ganger du bare 6 med 400.000.000. Så har du da svaret i centimeter. Det ville dog nok være bedre, at angive svaret i kilometer. Det gør du bare ved, at dividere dit svar med 100000 :)


Svar #2
23. oktober 2014 af sofie234 (Slettet)

Men hvordan skal jeg så tegne den. altså med hvilken radius eller diameter?
6 gange 400.000.000 giver 2400.000.000 :)

Men tak for hjælpen indtil videre :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2014 af Heptan

Har du ikke sagt at jordens diameter er 6 cm på tegningen? :)


Svar #4
23. oktober 2014 af sofie234 (Slettet)

Jo, men jeg tænkte at i fforhold til 1 : 400.000.000 skulle diamteren måske ændres? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2014 af Heptan

Nåårh. Den tegning du taler om, som viser Jordens diameter som 6 cm, den er i målestoksforholdet 1 : 200.000.000 ... da Jordens diameter er ca. 12 * 106 m

Så dvs. du skal halvere tegningen, så tegningen af Jorden får diameter 3 cm :-)


Svar #6
23. oktober 2014 af sofie234 (Slettet)

Det forstod jeg ikke helt :/


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. oktober 2014 af Heptan

\newline tegning: \ \ \ \ 6\ \textup{cm} = 6\cdot 10^-^2 \ \textup{m} \newline IRL: \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ 12\cdot 10^6\ \textup{m} \newline \newline forhold : \ \ \ \ \ \frac{12\cdot 10^6\ \textup{m}}{6\cdot 10^-^2 \ \textup{m}}=200\ 000


Skriv et svar til: Jeg har virkelig brug for hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.