Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte

26. oktober 2014 af CC12345 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har længe forsøgt at løse disse ligningssystemer, men jeg kan ikke få dem til at gå op. Svarene er givet på forhånd.

-x+2y = 1

2x-3y = -1

   -----                                       

x = 1

y = 1  

-----------------------------------------------------------------------------------------------

y-x = 1

x+2y = 8

----

x = 2

y = 3

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

1)

        -x + 2y = 1
       2x -3y = -1

Gang ligning 1 med 2, læg ligningerne sammen og løs den resulterende ligning i y. Indsæt den fundne værdi for y i en af ligningerne og bestem x.

2)

        y - x = 1
        x+2y = 8

Læg ligningerne sammen og løs den resulterende ligning i y. Indsæt den fundne værdi for y i en af ligningerne og bestem x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2014 af mathon

          -x+2y = 1  <=>  x = (2y-1)     som indsat i 2x-3y = -1
giver
          2·(2y-1) - 3y = -1

           4y - 2 - 3y = -1
           y = 1                                    som indsat i  x = (2y-1)
giver
           x = (2·1 - 1) = 2 - 1 = 1

           (x,y) = (1,1)


Svar #3
27. oktober 2014 af CC12345 (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.