Matematik

Ligning

27. oktober 2014 af Julieb97 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal gøre rede for at x= -1 er den ene løsning til ligningen (x+1)(2x-4)=0 og bestemme den anden løsning. Det kan vel ikke passe at dette er rigtigt så: (x+1)(2x-4)=0, 2(x-1)(x-4)=0?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Du aflæser fra ligningen, at (x+1)=0 <=> x=-1, så dermed vil (x+1)(2x-4)=0 for x=-1.

For den anden løsningen aflæser, du at 2x-4=0 <=> x=2, så dermed vil (x+1)(2x-4)=0 for x=2.

Altså er løsningerne -1 og 2


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.