Matematik

Differentialligninger 2 variabler

27. oktober 2014 af Sorteæble (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hmmm er der ikke fejl i det oploadede billede? Jeg skal vil få y(t)= .... 

Vedhæftet fil: IMAG1000.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det ser ud til, at differentialligningen er

        y'(t) = t8 · y(t)2

Man benytter separation af de variable

        ∫ dy/y2 = ∫ t8 dt ,

dvs

        -1/y(t) = t9/9 + C

og dermed

        y(t) = -1/(t9/9 + C) .


Skriv et svar til: Differentialligninger 2 variabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.