Matematik

Bestem tangentligning hjælp

29. oktober 2014 af sumia9 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej jeg ved godt hvordan man bestemmer en tangentligning men har svært ved at bestemme x fra følgende ligning hvor a=2

F(x) = x^3+x^2+x+1

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2014 af mathon

                   3x^2+2x+1=2

                   3x^2+2x-1=0

                                  \begin{array} {|c|c|c|c|} a&b&c&{\color{Red} \mathbf d}\\ \hline 3&2&-1&16 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2014 af peter lind

Hvad er a ?

Ligningen for tangenten til en graf for f(x) i (x0, f(x0) ) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #3
29. oktober 2014 af sumia9 (Slettet)

Forstår det ikke helt.
Kan du komme med hele fremgangsmåden

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2014 af mathon

f{\, '}(x_o)=a=2       når tangentligningen er
                                                                                 y = ax + b
Det er lidt uheldigt at bruge parameterne a og b,
når der også bruges
                          ax^2+bx+c=2
brug hellere
                                         tangentligningen
                                                                                 y = hx + q,


f{\, '}(x_o)=h=2
           


Svar #5
29. oktober 2014 af sumia9 (Slettet)

Undskyld min fejl.
Jeg kender x som er 2 og skal beregne a y og B
Og jeg har fået det til flg:

A= 17
Y = 15
B -19

Forskriften er;
Y= 17x+(-19)


Passer dette

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. oktober 2014 af mathon

dvs
               y=f{\, }'(2)\cdot (x-2)+f(2)

               y=17\cdot (x-2)+15

               y=17x-19

             Så det passer.

.........
Skriv opgaveteksten mere præcist næste gang.


Skriv et svar til: Bestem tangentligning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.