Matematik

Funktion

30. oktober 2014 af BrainyBrain - Niveau: C-niveau

Hej.

Ligefrem proportional- og linær funktion er det samme, er det ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2014 af 321bj (Slettet)

er rimelig sikker på en ligefrem porportional er en lineær funktion hvor b = 0

dvs. y = ax


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2014 af mathon

Nej
          Er de variable x og y proportionale
          gælder:
                              f(x)=y=ax

          for en lineær funktion
          gælder:
                              f(x)=y=ax+b       

Hvorfor de to begreber ikke er helt identiske.


Svar #3
30. oktober 2014 af BrainyBrain

Tak skal du há. Mente jeg nemlig også det var, men var ikke helt sikker :)


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.