Matematik

procent af.

03. november 2014 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej. hvordan kan man finde antal procent af noget? 

opgaven lyder således:

Emil finder ud af, at han kan få togrejserne billigere, hvis han køber et rejsekort. Med et rejsekort koster en rejse ikke 54,50 ler., men 30,00 kr. 

a) Emil læser på internettet, at han sparer omkring 40 % på en rejse, når han har et rejsekort. Er oplysningen på internettet rigtig? Du skal begrunde dit svar.

Håber nogle kan hjælpe mig!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2014 af mathon

beregn besparelsen

realtiv besparelse
                                                        \frac{bespar\! else}{dyr \, pris}

realtiv besparelse i pct.
                                                       p=\left (\frac{bespar\! else}{dyr \, pris} \right )\cdot 100\%
     


Svar #2
03. november 2014 af Egofaciens (Slettet)

Ok så.

24,5/54,5=0,4495413*100 = 44,95413? er det så i procent eller..

og hvad betyder realtiv


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2014 af Koburg58 (Slettet)

Find faldet først

54,50 - 30,00 = 24,5

derefter

\frac{24,5}{54,50} = 0,4495..\approx 0,45

hvad er konklusionen så?


Svar #4
03. november 2014 af Egofaciens (Slettet)

så det rigtigt!


Skriv et svar til: procent af.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.