Matematik

løs ligningerne

03. november 2014 af sørenhansen11 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle, der kan hjælpe med disse ligninger?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Som hovedregel ganger man hver ligning med fællesnævneren for alle brøkerne i ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2014 af SuneChr

Multiplicér med fællesnævner.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

De opgaver ovenfor, der tilsyneladende ligner 2.-gradsligninger, er konstrueret således, at leddene med x2 forsvinder.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2014 af SuneChr

I A3 B1 og B2 kan man med fordel gange over kors.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2014 af mathon

1) 

      \frac{(3x+1)}{5}-\frac{(5x-3)}{4}=-1                                      parentes om tællere med flere led
                                                                                                multiplicer med 20

       20\cdot \left (\frac{(3x+1)}{5}-\frac{(5x-3)}{4} \right )=\left (-1 \right )\cdot 20

         \left ((3x+1)\cdot4 -(5x-3)\cdot 5 \right )=-20

         \left ((12x+4) -(25x-15) \right )=-20                        inderste parenteser hæves

         \left (12x+4 -25x+15 \right )=-20                                parentesen reduceres

         \left (-13x+19 \right )=-20                                                 parentesen hæves        

         -13x+19 =-20

          39=13x

          x=3

               


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2014 af mathon

1)
                 \frac{\left (4x^2-7x+10 \right )}{\left (6x^2-5x+14 \right )}=\frac{2}{3}da nævnerpolynomiets diskriminant er negativ, er der ingen x-forbehold
                                                             gang over kors

                 \left (4x^2-7x+10 \right )\cdot 3=\left (6x^2-5x+14 \right )\cdot 2        gang ind i parenteserne

                 \left (12x^2-21x+30 \right )=\left (12x^2-10x+28 \right )          hæv parenteserne

                 12x^2-21x+30 =12x^2-10x+28

                 2=11x

                  x=\frac{2}{11}

           


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. november 2014 af mathon

4)

           \frac{(4x+1)}{10}-\frac{(x+2)}{6}=\frac{(24-2x)}{15}                    multiplicer med 30

            30\cdot \left (\frac{(4x+1)}{10}-\frac{(x+2)}{6} \right )=\left (\frac{(24-2x)}{15} \right )\cdot 30

            \left (\frac{(4x+1)\cdot 30}{10}-\frac{(x+2)\cdot 30}{6} \right )=\left (\frac{(24-2x)\cdot 30}{15} \right )

             \left ((4x+1)\cdot 3-(x+2)\cdot 5 \right )=\left ((24-2x)\cdot 2 \right )

             \left ((12x+3)-(5x+10) \right )=(48-4x)

             \left (12x+3-5x-10 \right )=(48-4x)

             \left (7x-7 \right )=(48-4x)

              7x-7 =48-4x

              11x=55

              x=5

            


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. juli 2015 af Ramboo (Slettet)

mathon: Hvordan finder man ud af at der skal multipliceres med 30 i den sidste opgave?.


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. juli 2015 af Soeffi

CAS løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. juli 2015 af mathon

#9
     For i opgave 2  4) at opnå bortskaffelse af nævnerne,
     skal der multipliceres med mindste fælles multipla for
     10  6  og 15 = fællesnævner = 30.


Skriv et svar til: løs ligningerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.