Matematik

En funktion f er bestemt ved f(x)=x^4-8x^2+1

04. november 2014 af sørenlunde (Slettet) - Niveau: B-niveau

A) løs ligningen f(x)=0

hjælp please


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2014 af mathon


           x- 8x+ 1 = 0
sæt
          x2 = y

         y- 8y + 1 = 0      og beregn y-rødderne

Beregn efterfølgende x-rødderne

          x = ±√(y)     for y'er større end eller lig med 0.

      


Skriv et svar til: En funktion f er bestemt ved f(x)=x^4-8x^2+1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.