Matematik

Forholdet

04. november 2014 af EC2511 - Niveau: 7. klasse

Hej, jeg har lidt svær ved denne opgave:

"I 7.A er der 25 elever. Forholdet mellem drenge og piger er 2:3.

Hvor mange drenge og piger er der i klassen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Drengene udgør brøkdelen  2/(2+3) af det samlede antal elever, mens pigerne udgør brøkdelen 3/(2+3) .


Svar #2
04. november 2014 af EC2511

Forstår ikke hvad du mener? altså er 2/(2+3) Det samme som 2 divderet med 5?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja.


Svar #4
04. november 2014 af EC2511

Forstår stadig ikke da jeg lige har prøvet, men, det går ikke


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Drengene udgør brøkdelen 2/5 af de 25 elever. Udregn nu

        (2/5) · 25 = ...


Svar #6
04. november 2014 af EC2511

ok tak


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2014 af mathon

Hver gang der er 5 elever er de 2 drenge  og de 3 piger:

Først udregner du, hvor mange gange, der er 5 elever
                25/5 = 5 gange.
Der er altså
                        5 gange 2 drenge = 10 drenge
og
                        5 gange 3 piger = 15 piger
                       


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. november 2014 af Chrystine (Slettet)

Du spørger om en tilsvarende opgave i en anden tråd, så jeg tænker at du ikke er helt med endnu.
Måske lærer du bedre på en anden måde:

Tag 25 tændstikker, papirstumper eller 25 af noget andet. Det svarer til de 25 elever.

De skal nu deles i en drengebunke og en pigebunke i forholdet 2 til 3.
Så først lægger du 2 dimser i drengebunken, så lægger du 3 dimser i pigebunken.
Dernæst 2 til drengene og 3 til pigerne, osv. indtil du har lagt alle 25 dimser.

Tæl antallet af dimser i drengebunken og i pigebunken.

Giver det mere mening nu?
Når det giver mening, så prøv at læse svarene ovenfor, om de er nemmere at forstå nu.


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. november 2014 af Soeffi

#0

Der er 25 elever i klassen og forholdet mellem drenge og piger er 2:3.

Dette kan også skrives rent matematisk

Antal\;drenge+\;antal\;piger=25\;\textbf{og}\;\frac{antal\; drenge}{antal\; piger}=\frac{2}{3}

Dette giver 

Antal\;drenge =25-antal\;piger\;\textbf{og}\;\25-antal\;piger=\frac{2}{3}\cdot (antal\; piger)Antal\;drenge =25-antal\;piger\;\textbf{og}\;\25=\frac{5}{3}\cdot (antal\; piger)

Antal\;drenge =25-15\;\textbf{og}\;15=antal\; piger

Antal\;drenge =10\;\textbf{og}\;antal\; piger=15


Svar #10
05. november 2014 af EC2511

Okay dit svar giver meget mere mening


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. januar 2019 af Hurtig12345 (Slettet)

I en klasse er 2/5  af eleverne piger. Der er 25 elever i klassen


Skriv et svar til: Forholdet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.