Matematik

Bestem monotoniforhold

05. november 2014 af PortalKongen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej håber nogle kan hjælpe her, er helt lost :)
 

Bestem monotoniforholdene for funktionen

f(x)=x^2 + \frac{16}{x}, x\epsilon ]1;3[


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Start med at lave fortegnsvariation for den afledede funktion f '(x) . Løs ligningen f '(x) = 0 .


Svar #2
05. november 2014 af PortalKongen (Slettet)

Det har jeg :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så oversætter man fortegnsvariationen for f '(x) til monotoniforhold for f(x).

Hvor f '(x) > 0 , er f(x) voksende.  Hvor f '(x) < 0 , er f(x) aftagende.

Hvor f '(x) = 0 , kan f(x) have et lokalt ekstremum.


Skriv et svar til: Bestem monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.