Matematik

Facebook-brugere i hele verden for en række år i perioden 2014-2010

07. november 2014 af sejr10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med den sidste opgave i det vedlagte dokument? - og har jeg lavet en fejl, siden jeg har en b-værdi på 0?

Vedhæftet fil: Mat. på sp.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2014 af heyy12 (Slettet)

Du gør det rigtige, men ja du har fået en forkert værdi for estimatet af b.

Med mindste kvadraters metode finder man estimaterne

          \begin{align*} \hat{a} &= \sqrt[134]{11^{-9}\cdot 7^{11}}\cdot \sqrt[67]{2^{30}\cdot3^6\cdot 5^{27}} &&\approx 2,874886748\\[14pt] \hat{b} &= \frac{\sqrt[67]{11^{26}\cdot 2^{50}\cdot 3^{10}\cdot 5^{45}\cdot 7^{65}}}{70} &&\approx 1,393845288 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2014 af SuneChr

Ja, der er jo to sæt data, vi ikke kender. Sættes t = 0 for året 2004 mangler vi data for t = 3 og 4.
Måske kan man udnytte
f (2) = 12    og     f (6) = 600
og benytte, at en 50 × så stor funktionsværdi er forårsaget af en tidstilvækst på 4 år.  


Svar #3
08. november 2014 af sejr10 (Slettet)

Forstår ikke hvad i mener?.. har lavet en regression over tabellen.. altså er det wordamt der har lavet den regression.. skal jeg lave noget om i tabellen ?


Skriv et svar til: Facebook-brugere i hele verden for en række år i perioden 2014-2010

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.