Matematik

Find rødder/egenværdierne for polynomiet (6-λ)(λ^2-13λ+42)

07. november 2014 af joeeey (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej :D

Hvordan finder jeg rødderne/egenværdierne for polynomiet

(6-λ)(λ2-13λ+42)

kan jeg bare gøre det 'hver for sig' og så at λ=6 for (6-λ) og  λ=7,6 for 2-13λ+42) ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2014 af peter lind

Du skal bruge nulreglen. Hvis et produkt af faktorer er 0 er mindst en af faktorerne 0. det giver

6-λ= 0 ∨ λ2-13λ+42 = 0


Svar #2
07. november 2014 af joeeey (Slettet)

okay, hvordan finder jeg så de komplekse rødder? vha. λ=( -b +/- √(b^2-4ac)) / 2a ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2014 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det viste polynomium har da kun reelle rødder.

        λ2-13λ+42 = (λ - 7)·(λ - 6)


Skriv et svar til: Find rødder/egenværdierne for polynomiet (6-λ)(λ^2-13λ+42)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.