Matematik

Reducere en brøk

08. november 2014 af LOLOLLO (Slettet) - Niveau: A-niveau

Stykket ser sådan ud: \frac{x(x+1)}{2x+x^2}

Ved ikke helt hvordan man skal gribe det an, altså skal jeg sætte noget udenfor parantesen eller skal jeg lave noget om til kvadratsætning? Hvem kan vise hvordan man gøre. Det ville være en stor hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

\frac{x(x+1)}{2x+x^2}=\frac{x(x+1)}{x(2+x)} = ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2014 af sejt12 (Slettet)

Svar #1

Hvordan kan du se at det bliver til x(2+x) i tælleren?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

#2

a(b+c) = ab + ac

a(b-c) = ab - ac

En faktor multipliceret ind på en sum eller en differens.

Nævneren faktoriseres


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2014 af LeonhardEuler

#2 : Det hedder nævneren. Ved at sætte x udenfor parentes i nævneren får man 

      2x + x2 = x(2 + x)

hvorfor     

       \frac{x(x+1)}{2x+x^2}=\frac{x(x+1)}{x(2+x)}=\frac{x+1}{x+2},\ x\neq -2


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2014 af sejt12 (Slettet)

hvordan kommer i så frem til at det giver x+1/x+2? Hvad gøre man


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2014 af mathon

#5

      Forkorter brøken med x         x ∉ {-2,0}


Skriv et svar til: Reducere en brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.