Matematik

d

09. november 2014 af Nalster1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en model for fiskearten kuller i Nordsøen er længden af en fisk en funktion af fiskens alder, som tilfredsstiller differentialligningen
                        dL              
                        -- = k (100 - L)
                        dt              


hvor 
                               k
 er en konstant, 
                               L
 angiver fiskens længde målt i cm, og 
                               t
 angiver fiskens alder målt i år.
Det oplyses, at til tidspunktet 
                             t = 0
 er fiskens længde 
                             0.4 cm
, og til tidspunktet 
                             t = 1
 er fiskens længde 
                             11 cm
.

a) Bestem 
                               L
 som funktion af 
                               t


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2014 af peter lind

Brug separation af variabel til at løse den ligning.


Skriv et svar til: d

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.