Fysik

hej lidt fysik kan i hjælpe tak

09. november 2014 af Karare - Niveau: C-niveau

Hvor meget is ved 0 °C skal man putte i 150 g sodavand ved 25 °C for at fællestemperaturen bliver netop 10 °C?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2014 af peter lind

Energi til smeltning m*L hvor m er massen af isen og L er den specifikke smeltvarme

Energi til opvarmning af isen   m*c*ΔT hvor c er den specifikke varmefylde og ΔT er temperaturstigningen

Den energi skal tages fra sodavanden og den er ms*c*ΔTs hvor ΔTs er temperaturfaldet af sodavandet


Svar #2
09. november 2014 af Karare

pls kan du ikke give med tal jeg har prøvet men kan ikke finde ud af det ved ikke hvorfor det lyder svært .. 


Svar #3
09. november 2014 af Karare

det jeg gøre siger 

m*l som er 0,15*334,4 = 50,16


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2014 af peter lind

Du har jo selv tallene. Gå igennem linje for linje og sæt de kendte tal ind. Start med den første linje


Svar #5
09. november 2014 af Karare

det har jeg  m*l som er 0,15*334,4 = 50,16


Svar #6
09. november 2014 af Karare

efter så siger jeg m *c  *ΔT  

som er 

0,15*4180*(25-10) = 9405    du må gerne sige hvis jeg laver forkert 


Svar #7
09. november 2014 af Karare

jeg kan godt se at du har opstillet en ligning men det er den sidste jeg ikke forstår


Svar #8
09. november 2014 af Karare

pls hjælp og tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. november 2014 af peter lind

#5 Det er massen af isen, der skal indgå, ikke massen af sodavandet..

#6 De tal, du sætter ind er for sodavandet.

Du skal nu opstille en tilsvarende beregning som i #6 men for den smeltede is.

NB Jeg har ikke efterregnet og jeg har ikke kontrolleret dine værdier for L og c. L forekommer mig at være for lille


Svar #10
09. november 2014 af Karare

ok så 

det er 0,15 * 2040 = 306


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. november 2014 af peter lind

Hvad er det du beregner i #10 ?


Svar #12
09. november 2014 af Karare

m*l  


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. november 2014 af peter lind

Så skal du bruge massen af isen ikke massen af sodavandet


Svar #14
09. november 2014 af Karare

ved ikke man giver op pls hjælp mig


Brugbart svar (0)

Svar #15
09. november 2014 af peter lind

Så skriver du bare m*L med L erstattet med tabelværdien
 


Svar #16
09. november 2014 af Karare

ok ved vi at m er 0,15 men l er det smeltevarme altså l s som er 334,4


Svar #17
09. november 2014 af Karare

ok massen er isen er 2040 * 334,4 = 682176  er det så rigtigt m*l


Svar #18
09. november 2014 af Karare

er du der man 


Brugbart svar (0)

Svar #19
09. november 2014 af peter lind

Nej Du skal skrive m*334,4 kJ/kg


Svar #20
09. november 2014 af Karare

hvad så kan du ikke skrive hele mellemregning jeg mener det jeg vil se hvordan, opgaven bliver lavet tak 


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.