Matematik

Den spidse vinkel mellem 2 linjer

10. november 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har vedhæftet en opgave og en løsning til opgaven. Jeg kan ikke finde ud af at finde den spidse vinkel, da jeg får skalarproduktet til 0 og det betyder jo at de ligger vinkelret på hinanden? Nogle der kan hjælpe? 


Svar #1
10. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Her er min løsning: 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2014 af mette48 (Slettet)

Jeg tror du skal læse opgaven lidt grundigere.

Du skal beregne de vinkler linierne danner med x-aksen.


Svar #3
10. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Ja? det har jeg da også gjort? 


Svar #4
10. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

er den spidse vinkel 40? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2014 af mette48 (Slettet)

Dit svar er meget svært at læse, Det ser for det ud som du ganger -1/5 med 5 (jeg kan ikke læse det der står under brøkstregen).

Du skal finde liniens vinkel med x-aksen.

Tangens til vinkelen er lig liniens hældning, så tan(v)=5 slå selv vinkelen op


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2014 af mette48 (Slettet)

Nej den er ca 78º og den anden vinkel er tan v = -0.2 så vinkelen er 11º


Svar #7
10. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Kan du ikke skærer det helt præcis ud i pap for mig, hvordan det er jeg skal gøre? Er lidt forvirret lige nu.. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

En linie med ligningen   y = ax + b danner en vinkel α med x-aksen, der er bestemt ved

        tan(α) = a .

For hver af de to linier beregnes denne vinkel.


Svar #9
10. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Jamen hvad er a? Altså jeg forstår slet ikke hvad det er der skal indsættes i formlen for at jeg kan beregne det...


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

For hver linie er a liniens hældningskoefficient. For den ene linie er a = 5 , og for den anden er a = -1/5 .


Svar #11
10. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Nåååår.. på den måde...


Svar #12
10. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Så jeg har sagt tan(a)=5 = 78 og den anden tan(a)=-1/5 = -11??? 


Svar #13
10. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Nej vent den sidste tan(a)=-1/5= -0.2


Svar #14
10. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Men ud fra disse 2 resultater hvordan kan det fortælle mig at den spidse vinkel er 11?


Brugbart svar (0)

Svar #15
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det er ikke korrekt at skrive at 5 = 78 . Af tan(α) = 5 følger det, at α = tan-1(5) = 78,69º . Det er vigtigt at anføre gradtegnet. For den anden linie kan man ignorere fortegnet for a.


Svar #16
10. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Ja, jeg ved det godt, ved bare ikke hvordan jeg taster det ind her herinde :-)


Svar #17
10. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Men jeg forstår dog stadig ikke hvordan jeg finder ud af vinklen er 11 grader ud fra disse 2 resultater? 


Brugbart svar (0)

Svar #18
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Da tan(α) = -1/5 følger det, at α = tan-1(-1/5) = -11,31º , så den spidse vinkel som linien danner med x-aksen er 11,31º .


Svar #19
10. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Med hvad skal jeg så bruge resultatet 78 til? 


Brugbart svar (0)

Svar #20
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#19

Der er to linier. Den ene linie danner en vinkel på ca 78º med x-aksen, den anden danner en vinkel på ca 11º med x-aksen.


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.