Matematik

Beregning af gennemsnit og fart?

10. november 2014 af mathilde111 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej. Håber der er nogen der kan hjælpe mig med et par opgaver

-Der er er fartbegrænsning på 50 km i timen, inde i byen.
Det svarer til at løre ca. 14 m pr. sekund.
Hvordan finder man ud af det?

-Katrine påstår at man kan få et gennemsnit på 0, hvis man har tallene 4, 4, 5, 6 og et femte tal.
Har hun ret? Begrund hvorfor.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

1) Benyt, at

        1 km/t = 1000m / 3600s = (1/3,6) m/s

2) Hvis gennemsnittet af de fem tal skal være 0, skal summen af de 5 tal være 0. Det 5. tal skal altså være minus summen af de fire tal.


Svar #2
10. november 2014 af mathilde111 (Slettet)

Opgave 1 forstår jg ikke :/ vil du gerne skrive regnestykket?
 

2) Det kan man ikke, tror jeg nok. Fordi:

4 + 4 + 5 + 6 = 19
Nu skal jeg minuse med 19 for at det giver 0

-19 - 19 = -38

(negativ + positiv = negativ)


Svar #3
10. november 2014 af mathilde111 (Slettet)

Pleasseeeee, hlælp, en eller anden


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

1) Man omregner farten 50 km/t til m/s ved at gange 50 med, (1/3,6) , dvs ved at dividere 50 med 3,6 .

                  50 / 3,6 = 13,89 ≈ 14

2) Da summen af de fire tal er 19, skal det femte tal så være -19 for at gennemsnittet er 0 .


Svar #5
10. november 2014 af mathilde111 (Slettet)

Okay, mange tak! :)
 

Vil du også gerne lige hjælpe mig med disse opgaver?
 

 1) Et fodboldhold scorer i fire kampe 3, 2, 3 og 4 mål.
Efter seks kampe har de et gennemsnit på 2,5 mål pr. kamp.
Forklar, hvorfor de ikke kan have scoret 4 mål i en af de sidste kampe.

2) Cemal og Viktor undersøger tre forskellige dage på gågaden i byen, hvor mane personer der har jeans på. De skriver i det lokale skoleblad en artikel med overskriften "To ud af tre går med jeans" .
Har Cemal og Viktor ret i ders påstand? Hvorfor eller hvorfor ikke?

Dette hører til opgave 2:

Lokalitet        Jeans       Ikke jeans 
Mandag           24                 7
Tirsdag            44                 14
Onsdag           12                  16 

Hvordan pokker gør jeg det her?
På forhånd
     


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

1) Beregn først det samlede antal de har scoret i de 6 kampe. Beregn så forskellen mellem det samlede antal mål og antallet af må i de første 4 kampe.


Svar #7
10. november 2014 af mathilde111 (Slettet)

1) Men jeg ved jo ikke hvad de har scoret i de to sidste kampe, hvrdan skal jeg så lægge dem sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, men du kender jo gennemsnittet for 6 kampe. Det er jo det samlede antal mål divideret med 6, så det samlede antal mål er gennemsnittet ganget med det samlede antal kampe.


Svar #9
10. november 2014 af mathilde111 (Slettet)

Jeg tror nok, at det er bedst hvis du skriver regnestykket for jeg ved ikke hvad der sker med min hjerne. Den kan ikke opstille det 


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Gennemsnittet for 6 kampe er 2,5 mål pr. kamp, så det samlede antal mål er 2,5·6 = 15 mål. Prøv så at beregne, hvor mange mål der blev scoret i de to sidste kampe.


Svar #11
10. november 2014 af mathilde111 (Slettet)

Men der står forklar hvorfor?


Svar #12
10. november 2014 af mathilde111 (Slettet)

Fandt du ud af opg 2?


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, når du har lavet beregningen i #10 vil du være i stand til at forklare hvorfor.


Svar #14
10. november 2014 af mathilde111 (Slettet)

Okay tak.

Men hvad med opg 2


Skriv et svar til: Beregning af gennemsnit og fart?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.