Matematik

Geometri

10. november 2014 af karl1236 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Se nedenstående indlæg for figuren :-D

Jeg har lavet en opgave, men er i tvivl om den er rigtig

For at kunne beregne højden har man brug for længden , så man har en trekant, hvorfra man kan beregne højden.

AB = 116

CD = 188

Jeg har brugt følgende oplyste formel

EC^2 = (½ AB)^2 - DC^2

Når jeg sætter tallene ind giver det 31980^2 som jeg så finder kvardratroden af og så bliver facit = 178,83 - kan det passe


Svar #1
10. november 2014 af karl1236 (Slettet)

Her er figuren

Vedhæftet fil:opgave 4.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det giver i hvert fald ikke 319802 . Jeg finder

        EC2 = DC2 - (½ AB)2 = 1882 - 582 = 31980

        EC = √31980 = 178,8295


Svar #3
10. november 2014 af karl1236 (Slettet)

Ja, det har jeg også fået den tived en efterregning - takker :-D


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.