Matematik

Løs lignings-systemet: 5x-4y=19 og x-2y=7

11. november 2014 af DitteNE (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan gør man det her?

5x-4y=19 

x-2y=7


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2014 af PeterValberg

omskriv ligning 2

x - 2y = 7
x = 7 + 2y

indsæt udtrykket i stedet for x i den første ligning

5x - 4y = 19
5(7 + 2y) - 4y = 19

løs ligningen mht y

Indsæt denne værdi for y i den omskrevne ligning

x = 7 + 2y

og bestem x

(det er indsættelsesmetoden)
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Løs lignings-systemet: 5x-4y=19 og x-2y=7

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.