Matematik

Hjælp til division med imaginær enhed

11. november 2014 af bananman (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Hvordan beregnes dette:

i\sqrt{12}/6


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2014 af hesch (Slettet)

#0:  i * √12 / 6 = i * 0,57735 = i0,57735


Svar #2
11. november 2014 af bananman (Slettet)

mente. hvad kan man gøre med brøkken således at 6 forsvinder

For hvis jeg regner det ud i maple får jeg:

\frac{1}{3}i\sqrt{3}

Men hvordan fås dette?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2014 af hesch (Slettet)

√12 = √3 * √4 = 2√3

Så  1/6 √12  = 1/3 √3


Svar #4
11. november 2014 af bananman (Slettet)

Hvordan får du det til:

 1/6 √12  = 1/3 √3

altså hvad gør du for at gange dem med hinanden? Der står jo \frac{\sqrt{12}}{6} 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2014 af hesch (Slettet)

√12 / 6 =

(√4 * √3) / 6 =

( 2 * √3 ) / 6 =

2 / 6 * √3 =

1 / 3 * √3


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

At dividere med 6 er det samme som at gange med (1/6) .

√12 = √(4·3) = 2·√3

6 = 2·3

Forkort nu selv med 2 .

        \frac{\sqrt{12}}{6}=\frac{\sqrt{4\cdot 3}}{2\cdot 3}=\frac{2\cdot \sqrt{3}}{2\cdot 3}=\frac{\sqrt{3}}{3}


Skriv et svar til: Hjælp til division med imaginær enhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.