Matematik

Ubestemte konstanter i en funktion

12. november 2014 af emsely96 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej alle!

Jeg har spørgsmålet:

En anden funktion g er bestemt ved: g(x)=-x^2+bx+c hvor b og c er konstanter. Det oplyses, at graferne for f (f(x)=x^3+6x^2+9x) og g har en fælles tangent t i punktet P(1,f(1))

Bestem en ligning for tangenten t og bestem konstantens b og c.

Jeg har fundet tangenten som er t=y=24x-8, men forstår ikke hvordan jeg ska finde b og c???

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man har så, at g(1) = f(1) = 16 , og g'(1) = f '(1) = 24 . Benyt dette til at opstille to ligninger til bestemmelse af b og c .


Svar #2
12. november 2014 af emsely96 (Slettet)

Men hvad skal jeg bruge oplysningen g'(1)=24 til noget? Forstår ikke hvordan jeg skal opstille de to ligninger?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man har

        g(1) = - 12 + b + c = 24

og

        g '(1) = -2·1 + b = 16

Detter to ligninger til bestemmelse af b og c. Bestem b af den sidste ligning og indsæt i den første til bestemmelse af c.


Svar #4
12. november 2014 af emsely96 (Slettet)

Er det ikke den første der er lig med 16 og den anden der er lig med 24?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo, du har ret i, at der skal byttes om på højresiderne, så det bliver

        g(1) = - 12 + b + c = 16

og

        g '(1) = -2·1 + b = 24


Skriv et svar til: Ubestemte konstanter i en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.